عمل جراحی بینی‌های گوشتی و مراقبت‌های لازم بعد از آن عمل جراحی بینی گوشتی برای کسانی مناسب است که قسمت پایینی بینی آن‌ها ضخیم و نسبتاً پهن است. بینی گوشتی و بزرگ از نظر این افراد ظاهری نامناسب به چهر‌ه‌ دهد و همین مسئله اعتماد به نفس آن‌ها را پایین می‌آورد. عمل جراحی بینی گوشتی از نوع ترمیمی بوده و مراقبت‌های ویژه‌ای را پس از عمل می‌طلبد. در ادامه به مزایای عمل جراحی بینی گوشتی و عوارض احتمالی این عمل بیشتر خواهیم پرداخت.

فهرست مطالب

خصوصیات بینی گوشتی

از اصلی‌ترین ویژگی‌های بینی‌های گوشتی می‌توان به پهنی و گردی نوک بینی اشاره کرد. در انجام جراحی بینی، پوست و غضروف بینی دو فاکتور بسیار مهم‌اند؛ چراکه هر قدر پوست بینی ظریف‌تر باشد و غضروف استحکام بالایی داشته باشد نتیجه جراحی بینی رضایت‌بخش‌تر خواهد بود.

بینی گوشتی ممکن است علاوه بر مقداری چربی و پوست ضخیم، دارای قوز استخوانی نیز باشد که از خصوصیات بینی‌های استخوانی است. پزشک با ارزیابی ضخامت پوست، لمس پره‌های بینی و یا عکس‌برداری از سوراخ‌های آن، متوجه نوع بینی و در نتیجه اعمال تغییرات لازم بر آن خواهد شد.

مشکلات عمل جراحی بینی گوشتی

مشکلات و عوارض ناشی از عمل جراحی بینی گوشتی بیشتر از عمل جراحی غیر گوشتی است. به همین دلیل انتخاب متخصص جراحی پلاستیک در وهله اول بسیار مهم و تعیین‌کننده است. بهتر است افرادی که بینی گوشتی دارند از مراجعه به پزشکان کم‌تجربه حتی‌الامکان پرهیز کنند. یکی از راه‌های کاهش عوارض این نوع جراحی، مشاوره با متخصصین است تا با بررسی سوابق پزشکی و با در نظر گرفتن تمامی شرایط انجام عمل جراحی روی بینی گوشتی، به بهترین نتیجه برسید. باید در نظر داشته باشید که عمل جراحی روی بینی گوشتی دارای عوارض عمومی و اختصاصی است و باید پیش از انجام عمل جراحی با متخصص مورد نظر درباره این موارد بحث و تبادل نظر شود.

جراحی بینی‌ گوشتی و مراقبت‌های بعد از آن

جراحی بینی‌ گوشتی و مراقبت‌های بعد از آن

از جمله عوارض و مشکلات عمل جراحی بینی گوشتی می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • خونریزی
  • عفونت و واکنش منفی به مواد بیهوشی یا بی‌حسی
  • جمع شدن خون زیر پوست
  • بی‌حسی و کرختی
  • جاری شدن خون از بینی
  • باقی ماندن جای زخم در قسمت زیری بینی
  • پاره شدن مویرگ‌ها زیر پوست
  • آسیب‌های عصبی و تورم

بعلاوه، به دلیل تورم ناشی از عمل که ممکن است به دلیل شکل‌دهی به بینی مدتی طول بکشد، کار عمل جراحی بینی گوشتی حساس‌تر بوده و به جراح مجرب و باتجربه نیاز خواهد بود و در این موارد بهترین کار آن است که بیمار کمی صبور باشد تا به نتیجه دلخواه برسد. این بازه زمانی گاهی تا سه سال هم به طول انجامیده است. البته گفتنی است که این تورم در بینی‌های گوشتی با آمپول‌های ضد التهاب بر طرف می‌شود.

جراحی بینی‌ گوشتی و مراقبت‌های بعد از آن

مراقبت‌های بعد از عمل جراحی بینی گوشتی

همانطور که گفتیم بینی‌های گوشتی نسبت به بینی‌های استخوانی به مراقبت‌های بیشتری نیاز دارند. بینی گوشتی دارای پوستی ضخیم‌اند و به همین دلیل جراحی آن‌ها حساس‌تر است و زمان بیشتری می‌طلبد. برای تسریع روند بهبودی و کاهش تورم بینی فرد بهتر است یک سری مراقبت‌ها را به عمل آورد.

مهمترین اقدام پس از جراحی بینی گوشتی، جلوگیری از ضربه خوردن به بینی است. در صورت وارد آمدن ضربه به بینی،‌ غضروف‌های بینابینی جا به جا شده و بینی از فرم خواهد افتاد. به خاطر همین توصیه می‌شود که از ضربه خوردن بینی جلوگیری کنید، سعی شود برای خوابیدن از بالشت‌های بلند و نرم استفاده کرده و از کج کردن سر خودداری کنید. استفاده از کمپرس یخ یکی دیگر از اقدامات مهم بعد از عمل بینی گوشتی است. بعد از اتمام عمل به مدت دو تا سه روز بهتر است از کمپرس یخ استفاده شود. در صورت بروز سردرد استفاده از کمپرس توصیه نمی‌شود و پس از کاهش ورم بهتر است از کمپرس کردن بینی خودداری کنید.

یکی دیگر از اقدامات ضروری پس از عمل جراحی بینی، مصرف منظم داروهای تجویز شده توسط پزشک است. مصرف به موقع و منظم داروها به روند بهبودی بسیار کمک خواهد کرد.

استفاده از گچ بینی نیز بسیار مؤثر بوده و بعد از برداشتن گچ بینی بهتر است به بینی چسب زده شود. بهتر است برای چسب زدن به بینی، حتماً آموزش‌های لازم را ببینید. جراح بینی در جلسات ابتدایی این مورد را به بیمار آموزش خواهد داد. لازم به ذکر است که از کوتاه کردن بخیه‌ها یا هرگونه دستکاری و تمیز کردن آن‌ها باید خودداری کنید چرا که نخ‌های ظریف به راحتی باز شده و ممکن است موجب غیر قرینه شدن سوراخ‌های بینی و  عوارض ظاهری دیگر شود. یکی دیگر از موارد، خودداری از از فعالیت بدنی سنگین و ماندن زیر نور آفتاب است که ورم بینی را افزایش می‌دهد.

هزینه عمل بینی گوشتی

پس از معاینات، بررسی‌ها و ارزیابی بینی توسط جراح متخصص، میزان گوشتی بودن پوست بینی توسط جراح بینی مشخص شده و هزینه عمل بینی گوشتی تعیین می‌شود. باید بدانید که این هزینه در هر فرد بسته به نوع و فرم بینی متغیر است. عمل جراحی این نوع بینی‌ها به دلیل داشتن غضروف‌های ضعیف و نازک‌تر و پوست ضخیم‌تر که معمولاً در افراد فربه دیده می‌شود کمی حساس‌تر و زمان‌بر است. عمل بینی‌های گوشتی که با تقویت غضروف شکل داده می‌شوند می‌بایست حتماً توسط متخصص با تجربه انجام شود که برگشت به حالت اول اتفاق نیافتد. در این گونه موارد باید قبل از هرگونه اقدامی، مشاوره صورت پذیرد. با در نظر گرفتن همه این موراد روشن است که عمل جراحی بینی گوشتی مطمئناً تا حدودی گران‌تر از عمل جراحی دیگر بینی‌ها خواهد بود.

تفاوت عمل بینی گوشتی و استخوانی

عامل تعیین کننده‌ی تفاوت بینی گوشتی و بینی استخوانی ضخامت پوست آن‌هاست. بینی‌های استخوانی دارای پوستی نازک و یا متوسط هستند در حالی که بینی گوشتی دارای پوست ضخیمی است به طوری که پوست قسمت بالایی بینی که استخوان را می‌پوشاند نسبت به پوست پایینی که بر غضروف قرار می‌گیرد نازک‌تر است.

قابلیت انجام عمل جراحی روی بینی گوشتی کمتر از بینی‌های معمولی یا غضروفی استخوانی است اما این بدان معنا نیست که بینی گوشتی با عمل زیباتر نمی‌شود. باید در مورد میزان تغییراتی که روی بینی گوشتی شما انجام خواهد شد با پزشک مربوط جلسات مشاوره داشته باشید.

جراحی بینی‌ گوشتی و مراقبت‌های بعد از آن

جراحی بینی‌ گوشتی و مراقبت‌های بعد از آن

بازگشت عمل بینی گوشتی بعد از عمل

بسیاری از افرادی که دارای بینی‌های گوشتی هستند از نتیجه جراحی روی بینی خود بعد از عمل هراسان‌اند و این مسئله موجب دودلی آن‌ها می‌شود. از جمله مشکلات احتمالی بعد از عمل جراحی بینی گوشتی می‌توان به افتادگی بینی، بازگشت بینی بعد از جراحی به حالت اولیه و گوشتی شدن دوباره اشاره کرد. ولی افتادگی بینی بعد از عمل به دلیل ضعف غضروف‌هاست و زمانی اتفاق می‌افتد که جراح حین عمل بینی، غضروف‌ها را تقویت نکرده باشد. بنابراین این مشکل با مراجعه به پزشک باتجربه به راحتی قابل حل است و در صورت انتخاب پزشک جراح مناسب هیچ جای نگرانی نخواهد بود.

به این مقاله امتیاز دهید

دکتر هادی سرمستمشاهده نوشته ها

Avatar for دکتر هادی سرمست

– متخصص گوش گلو و بینی، جراح سر و گردن، جراح پلاستیک بینی و صورت – فارغ التحصیل دوره تخصصی در مهرماه سال ۱۳۸۸ از دانشگاه علوم پزشکی گیلان – دارای بورد تخصصی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *