نقش چانه و برجستگی و جلوآمدگی آن در زیبایی صورت و خوشفرم کردن آن انکارناپذیر است. بااین حال عاملهای متعددی زیبایی چانه و به تبع آن اعتماد به نفس فرد را تحتالشعاع قرار میدهد. یکی از راههای زیباتر کردن چانه و متناسب کردن آن با دیگر اجزاء چهره عمل زیبایی چانهگذاری از طریق قرار دادن پروتز در چانه است.
پروتز چانه مشکلات و نقصهای زیبایی زیر را بهبود میدهد:
- عقب بودن چانه به دلایل ژنتیکی
- کوچک بودن چانه در اثر بافت چربی اضافی
- عدم تعادل طبیعی چانه با خط فک
جراحی زیبایی پروتز چانه را میتوان به تنهایی به منظور تقویت و برجسته کردن چانه یا در کنار دیگر عملها به منظور متناسب کردن صورت انجام داد. جراحی زیبایی بینی که به منظور اصلاح شکل بینی انجام میشود یا درمانهایی مانند لیپوساکشن گردن و رفع غبغب، لیفت صورت یا لیفت گردن نتایج جراحی پروتز چانه را بهبود میدهد.
کوچک بودن چانه علاوه بر این که به زیبایی چهره صدمه میزند و صورت را نامتناسب میکند، اعتماد به نفس را نیز کاهش میدهد، به همین دلیل متخصصین جراحی پروتز چانه را به منظور اصلاح شکل چانه و خوش فرم کردن آن پیشنهاد میدهند. اصلاح شکل چانه یا قرار دادن پروتز در چانهی کوچک و بدشکل چهره را به نحو قابل توجهی زیباتر و خوشفرمتر میکند. نتیجه چنان چشمگیر است که بیماران نمیتوانند باور کنند چنین دستکاری کوچکی این تغییر قابل توجه را به وجود آورده است. متخصصین ما مناسب بودن عمل پروتز چانه و فک را پس از بررسی دقیق سابقه پزشکی و انجام معاینه کامل تعیین میکنند. متخصصین مجرب ما توصیههای مربوط به آمادگی قبل از عمل را در جلسه مشاوره به بیماران اطلاع میدهند و به تمام پرسشهای بیماران پاسخ میدهند. برای آشنایی بیشتر با روشهای درمانی برجستهسازی و پروتز چانه یا رزرو نوبت میتوانید با شمارههای ۲۲۷۹۳۰۲۵ و ۴۴۷۶۳۱۱۰ تماس حاصل نمایید.
فهرست مطالب
متقاضی مناسب پروتز چانه
افرادی بیشترین فایده را از جراحی زیبایی چانه گذاری میبرند که از سلامت عمومی مناسبی برخوردار باشند، به میل خود و با آگاهی کامل نه برای برآورده کردن انتظارات غیرمعقول دیگران تصمیم به انجام عمل گرفته باشند.
متقاضی مناسب جراحی پروتز چانه از ویژگیهای زیر برخوردار است:
- عدم ابتلا به عارضهها یا بیماریهای جدی
- سیگار نکشیدن
- دارای عملکرد مناسب فک
- داشتن انتظاراتی واقعبینانه از نتیجه درمان
انواع پروتز چانه

پروتز مخصوص بزرگ کردن چانه معمولاً از مادهای سنتزی ساخته میشود. سیلیکون جامد به دلیل خاصیت انعطافپذیری و کشسانی مادهای است که بیشترین کاربرد را در ساخت پروتز چانه دارد. سیلیکون جامد برخلاف پروتز سینه پاره نمیشود یا سیلیکون موجود در آن به داخل بدن ترشح نمیکند. پلی اتیلن، پلی تترافلوئورواتیلن گسترده (PTFE یا گورتکس) و فراورده شبکهای پوستی غیرسلولی (الودرم) مواد دیگری هستند که در تهیه پروتز فک به کار برده میشوند. پروتزهای سنتزی در شکلها و اندازههای گوناگون و به طور سفارشی ساخته میشوند.
برخی جراحان چانه را با استفاده از قطعههای استخوان یا غضروف گرفته شده از جای دیگری از بدن بزرگ میکنند، اما در این صورت احتمال عفونت کردن به دلیل وجود دو ناحیه جراحی افزایش مییابد. جراحی پروتز با استفاده از پیوند گرفته شده از بدن خود بیمار غالباً برای ترمیم چانه آسیبدیده در اثر تصادف یا بیماری به کار برده میشود.
آمادگی قبل از جراحی
پزشک در جلسه مشاوره چانه را معاینه میکند، سابقه پزشکی بیمار را بررسی میکند و از بیمار میخواهد اهداف و انتظار خود از انجام عمل را شرح دهد. به بیماران توصیه میکنیم که عکسهایی از چانه دلخواه خود را همراه داشته باشند تا بتوانند نتیجه مورد نظر خود را بهتر توصیف کنند. متخصص زیبایی عاملهای دیگری مانند سن، نوع پوست و نگرش نسبت به جراحی را ارزیابی میکند تا مطمئن شود که پروتز فک و چانه عمل مناسبی به شمار میرود. متخصص درباره تکنیک جراحی و مواردی چون بیحسی و تجهیزات جراحی با بیمار صحبت میکند و عوارض و هزینه درمان را به بیمار اطلاع میدهد. جلسه مشاوره فرصت مناسبی است تا بیمار ابهامها و پرسشهای خود را مطرح کند.
بیمار باید سیگار کشیدن را از حداقل شش هفته قبل از جراحی متوقف کند تا روند التیام بهتر طی شود. مصرف آسپرین، بعضی داروهای ضدالتهاب و داروهای گیاهی نیز قبل از درمان ممنوع است، چون این داروها خطر خونریزی را افزایش میدهد. تامین آب بدن قبل و بعد از جراحی ایمنی دوران بهبود را تضمین میکند. به علاوه یکی از نزدیکان باید بیمار را پس از جراحی به منزل برساند و حداقل شب اول پس از جراحی را مراقباش باشد.
روش انجام جراحی پروتز چانه

جراح برشی را داخل دهان در امتداد لب پایین یا در پوست زیر چانه ایجاد میکند تا بتواند کیسهی محل قرارگیری پروتز را در جلوی استخوان فک ایجاد کند. متخصص پروتز چانه را به دقت به منظور اصلاح شکل و اندازه چانه انتخاب میکند تا بهترین نتیجه ممکن به دست آید. جراح پروتز انتخاب شده را در کیسه قرار میدهد.
دوران بهبود


بیمار پس از جراحی با ناراحتی و حساسیت مختصری روبرو میشود که به خوبی با دارو کنترل میشود. چون عملکرد جویدن تا چند روز محدود میشود، بیمار باید مایعات یا مواد غذایی نرم میل کند. اگر چانه پانسمان شده باشد، پانسمان پس از دو تا سه روز باز میشود. بخیهها نیز پس از پنج تا هفت روز کشیده میشود. ورم و کبودی نیز طبیعی است و بخش اعظم آن پس از شش هفته برطرف میشود.
عوارض
عوارض پروتز چانه نادر است و مواردی چون موقعیت نامناسب پروتز، ساییدگی استخوان زیر پروتز، برآمدگی کم یا زیاد چانه، بیحسی لب پایین و عفونت را شامل میشود. مزیت شاخص پروتز چانه این است که در صورت لزوم میتوان پروتز را به راحتی خارج کرد. تزریق چربی در چانه روش دیگری برای برجسته کردن چانه است که نسبت به جراحی پروتز چانه از عوارض کمتری برخوردار است.
بررسی دردناک بودن عمل
درد و ناراحتی پس از هر عمل جراحی بروز مییابد. به همین دلیل مسکن برای بیماران تجویز میشود. بیماران گاهی تا دو یا سه روز پس از جراحی مسکن تجویزی مصرف میکنند و پس از آن از دارو را به تایلنول قوی تغییر میدهند. به ندرت پیش میآید که درد پس از جراحی غیر قابل کنترل باشد.
آیا پروتز چانه بر اصلاح ریش آقایان تاثیر دارد؟
محل برش حدوداً سه روز پانسمان است. آقایان میتوانند تا زمان باز کردن پانسمان در روز چهارم اطراف زخم را اصلاح کنند و پس از آن کل صورت و ناحیه چانه را تا یک هفته با تیغ بتراشند. توصیه میکنیم که تا ده روز پس از درمان از ریشتراش برقی استفاده نکنید.
چه زمانی ظاهر چانه طبیعی میشود؟
صورت اکثر بیماران پس از گذشت دو هفته کاملاً طبیعی میشود. البته در این زمان صورت هنوز قدری متورم است و نتایج نهایی نیز مشخص نیست. بااین حال بخش اعظم روند بهبود طی شده است.
هزینه
هزینه پروتز چانه و فک به روش انجام درمان بستگی دارد. هزینه دقیق درمان و نحوه پرداخت آن در جلسه مشاوره به بیمار اطلاع داده میشود.
بدون دیدگاه